W 1940 roku rozpocz臋to budow臋 destylarni, kt贸ra zajmowa艂a si臋 przetwarzaniem burak贸w cukrowych na oleje, cukry oraz alkohol. To miejsce kiedy艣 s艂yn臋艂o z produkcji najlepszego w艂oskiego alkoholu. Fabryka mia艂a klient贸w z r贸偶nych bran偶, takich jak Martini w przypadku alkoholu, Manutti w przypadku olej贸w przemys艂owych i alkoholu w przemy艣le farmaceutycznym. W 1944 roku dosz艂o do bombardowania obiektu, jednak zosta艂 on odbudowany. Do 1953 roku destylarnia wytwarza艂a oko艂o 30% ca艂kowitej produkcji alkoholu we W艂oszech. Wykorzystywano fermentacj臋 etanolu do syntezy alkoholu z burak贸w cukrowych. Opr贸cz etanolu zak艂ad by艂 w stanie produkowa膰 suchy l贸d, dro偶d偶e, gliceryn臋 i odzyskany cukier w procesie desugaryzacji melasy. W 1967 roku destylarni臋 przej臋艂a cukrownia. Od pocz膮tku XXI wieku destylarnia w pe艂ni zale偶na od krajowego i lokalnego przemys艂u cukrowniczego przechodzi艂a znaczn膮 recesj臋. Przez kilka lat obiekt przechodzi艂 z r膮k do r膮k a偶 ostatecznie zosta艂 zamkni臋ty w 2005 roku. By艂o to spowodowane ostatecznym ciosem finansowym w postaci unijnej dyrektywy, kt贸ra ustanowi艂a 艣cis艂e kwoty produkcyjne dla w艂oskich rafinerii.聽